Bøger vi anbefaler

Her er nogle af vores ynglings bøger, som vi syntes du skal prøve at læse.


J.K Rowling

Harry Potter serien: 5/5 stjerner

Harry Potter er en af vores absolut favoritter, og en klar klassiker. vi kan godt lide den fordi den er spændene og når man først går i gang med at læse den, kan man slet ikke stoppe igen. Bøgerne handler om Harry Potter og hans liv på troldmandsskolen Hogwarts. Fortællingen starter omtrent på Harrys 11 års fødselsdag, hvor han får at vide at han er en troldmand. Hver af de syv bøger følger Harry gennem et år på Hogwarts og hans oplevelser i den magiske verden


Stephen King

The Shining / Onskabens hotel: 4/5 stjerner

Hvis du godt kan lide et godt gys engang imellem, så er dette lige en bog får dig. Bogen handler om Jack Torrance er en tidligere alkoholiker og uddannet lærer, der mangler penge og ro til at skrive sit teaterstykke. Derfor tager han jobbet som vinteropsynsmand på bjerghotellet Overlook. Med sig bringer han sin kone Wendy og sønnen Danny på 6 år.

Hotellet har en ret broget og voldelig historie, hvilket Danny finder ud af på grund af hans evne til at "skinne", en form for telepati.

Hotellet, der til en vis grad er levende eller besat, har brug for Dannys evner og kræfter og prøver derfor at besætte ham. Danny kæmper dog imod denne besættelse, og hotellet vender sig derfor mod Jack.

Dette viser sig at være en del nemmere på grund af Jacks alkoholproblem og opfarende temperament. Jack bliver snart offer for hotellets indflydelse og begynder at terrorisere sin familie. En kamp udspiller sig mellem hotellet, personificeret af Jack, på den ene side og Danny på den anden side.


Sharon Stewart

Himmeldanser / Raven Guest: 3,5/5 stjerner

Bogen Himmeldanser handler om en ravn ved navn Tok. Den unge ravn Tok fordrives fra flokken, så han vil gøre noget særligt for at blive accepteret igen. Han rejser ud i det ukendte, hvor han møder mennesker (som i bogen er kendt som toben). Han møder ulvene og lærer at kende fjende fra ven.Nicholas Sparks

The Notebook: 5/5 stjerner

The Notebook er en god, men sørgelig kærligheds historie. Bogen handler om en gammel dement kvinde, som bor på et plejehjem. Hver dag kommer en mand og besøger hende, for at læse en historie fra hans notesbog. Han fortæller historien om to unge mennesker der forelsker sig, selvom de kommer fra to forskellige samfundslag. Den fattige mand forelsker sig i en rig ung kvinde, Allie Hamilton. Han giver hende en følelse af frihed, men snart bliver de dog adskilt på grund af deres sociale forskelle. og hvis du nu trænger til at græde...så se filmen.


Jo Nesbø

Snemanden: 3/5 stjerner

Bogen handler om vicekommissæren Harry Hole. Han har modtaget et anonymt brev underskrevet Snemanden og har fundet alarmerende fællestræk ved en række gamle forsvindingssager: gifte kvinder er forsvundet samme dag, som den første sne er faldet.